AutoTURN Pro 3D 10 | Software voor 3D-draaisimulaties en rijcurveanalyses

Modelleer, analyseer en visualiseer 3D rijcurven

AutoTURN Pro is hoogwaardige CAD software die 3D rijcurven of voertuigmanoeuvres op Surface en Mesh-terreinen simuleert. Het vertrouwde AutoTURN programma is nu uitgebreid met een gepatenteerd proces voor het genereren van driedimensionele rijcurven. Deze toepassing maakt het mogelijk voor ingenieurs, architecten en tekenaars om rijcurvensimulaties in 3D uit te voeren, rekening houdend met terreinverschillen, obstakels en voertuigparameters.

Een nieuw perspectief in voertuigsimulaties

Ga verder dan een eenvoudige toetsing van rijcurven op het tweedimensionale vlak. AutoTURN Pro maakt het mogelijk om bochtstralen en draaicirkels van voertuigen in 3D te modelleren. Civiele ingenieurs, architecten en verkeerskundigen kunnen nu met vertrouwen werken aan complexe verkeerstechnische faciliteiten en wegeninfrastructuur waarbij doorrijhoogten, bodemvrijheid en mogelijke obstakels in het terrein geëvalueerd dienen te worden.

Nieuw in deze versie van AutoTURN Pro 3D

new autoturn 3d version

De laatste release van AutoTURN Pro 3D bevat talrijke nieuwe mogelijkheden, waardoor het de meest geavanceerde versie is tot nu toe. Met AutoTURN Pro 3D kunnen ingenieurs hun 3D modellen dynamisch toetsen op doorrijhoogten en bodemvrijheid voor voertuigen. Hierdoor kunt u eenvoudig eventuele conflicten vaststellen bij voertuigbewegingen in parkeergarages, bij spoorwegovergangen, verkeersdrempels of viaducten. De nieuwe versie van AutoTURN introduceert de mogelijkheid om aanhangers los te koppelen en dwarsversnelling weer te geven, waardoor u meer controle krijgt over de simulatie. AutoTURN Pro 10 zal u verbazen met de automatische rijcurvetool Intellipath™.

  • Bekijk een korte video met een overzicht van alle nieuwe functies van AutoTURN Pro 10 in actie.
Ontwerpen in het 3D-tijdperk

Met de groeiende populariteit van BIM (Building Information Modeling) en VDC (Virtual Design and Construction) in de sector, gebruiken steeds meer ingenieurs en ontwerpers deze principes voor het ontwerpen en creëeren van visualisaties in een driedimensionele ruimte.

autoturn 3d template

Ontwikkeld vanuit deze initiatieven, maakt AutoTURN Pro 3D het voor gebruikers mogelijk om in een 3D-omgeving rijcurvesimulaties te creëeren en te analyseren. Door het inzichtelijk maken van manoeuvreerruimten voor voertuigen in 3D is het mogelijk om eventuele problemen al in een vroeg stadium van het project te herkennen en deze op te lossen. AutoTURN Pro 3D kan infrastructurele en bouwkundige ontwerpprojecten optimaliseren door:

  • De ontwerpefficiëntie en productiviteit te vergroten
  • Veiligheidsfactoren mee te nemen in het ontwerpproces
  • Het aantal handmatige controles van 2D-tekeningen te verminderen
  • Het aantal ontwerpfouten en omissies te reduceren
  • Faalkosten en ontwerpkosten te verminderen
AutoTURN Pro 3D Voordelen

AutoTURN werd ontwikkeld in 1991 en is sindsdien toonaangevend op het gebied van CAD rijcurvensimulatie. Twintig jaar later baant Transoft Solutions opnieuw een pad voor de AEC-sector met het eerste 3D rijcurve ontwerp- en analyseprogramma.

Krachtig visueel hulpmiddel
Ga op de chauffeursplek zitten en rij het voertuig door uw tekening - ideaal voor toetsing van het ontwerp en presentaties aan klanten. Stuur voertuigen door scherpe bochten, navigeer door complexe wegversperringen, test een nieuwe rotonde of rij simpelweg over een kruispunt.

Verhoog uw efficiëntie
Krijg meer werk gedaan in veel minder tijd. AutoTURN Pro biedt een grafische interface waarmee u het gewenste voertuig eenvoudig door uw tekening heen rijdt, zonder frusterende herhaling van handelingen. Voertuigpaden kunnen snel en makkelijk worden aangepast - men hoeft enkel een punt te selecteren, te klikken, slepen en los te laten.

Standaarden kant-en-klaar aanwezig
AutoTURN biedt complete voertuigbibliotheken, waaronder Nederlandse CROW ontwerpvoertuigen. In de simulatie wordt automatisch bekende standaarden geïmplementeerd voor overgangsbogen, wegverkanting en dwarsversnelling.

AutoTURN Pro 3D Extended Vehicle Libraries

Bent u op zoek naar bepaalde voertuigen voor het gebruik in uw ontwerp? Wilt u snel een project afronden maar vindt u het voertuig niet in AutoTURN's meegeleverde voertuigbibliotheek? Geen nood, met de aanvullende voertuigbibliotheken voor AutoTURN heeft u toegang tot honderden speciale voertuigen voor verschillende industrieën als vracht-, mijnbouw-, magazijns- en agrarisch verkeer.Klik hier voor een volledige lijst met beschikbare voertuigen.

--------------------------------------------------->