ParkCAD 4.0

Dynamische CAD-software voor het ontwerpen van volledige parkeerplaatsen

Ingenieurs, architecten en vastgoedontwikkelaars gebruiken de geavanceerde functies en meegeleverde parkeerstandaards van ParkCAD om binnen een paar minuten meerdere parkeerplaatsen te ontwerpen. Daarvoor zijn geen langdradige herberekeningen en herontwerpen nodig: de parkeerruimte wordt optimaal benut binnen de ingestelde limieten. Parkeerplanning wordt een fluitje van een cent met realtimetellingen van parkeerplekken en parkeergarages, berekeningen van kwantitatieve aftrek en krachtige rapportagefuncties.

Geautomatiseerde parkeeroplossing

Met ParkCAD kunt u automatisch verschillende combinaties van rijlay-outs, -rotaties en -posities uitvoeren om de optimale parkeerruimte te berekenen op basis van uw parameters. Vervolgens bekijkt u simpelweg de iteraties en selecteert u de beste optie. Bespaar tijd, moeite en geld.

Nieuw: Duurzaamheid in het ontwerpen van parkeerplaatsen

Gericht op een duurzame toekomst
Nu ingenieurs worden gevraagd om locaties te ontwerpen die niet alleen functioneel, maar ook duurzaam zijn, moet voor projecten een complexe balans tussen kosten en baten worden gevonden waarvoor zo min mogelijk uitzonderingsgevallen hoeven te worden gepland. ParkCAD bevat daarom innovatieve Smart L.O.T-functies voor het ontwerpen en rapporteren van duurzame onderdelen, terwijl ook milieuaspecten voor erkenning door uw regionale Green Building Council of organisatie niet uit het oog worden verloren.

  • Minimize Lot Footprint (Parkeeroppervlak beperken) – Beperk geplaveide oppervlakken door met de functie Minimize Lot Footprint van de software de grenzen van parkeerplaatsen in te perken, zodat onnodig grote rijbanen worden vermeden en geplaveide oppervlakken tot een minimum worden beperkt. Zo kan het oppervlak van tuinen/groenvoorzieningen worden gemaximaliseerd en kunnen gebruikers tegelijkertijd beoordelen wat de minimaal vereiste parkeergelegenheid op het terrein is.
  • Creation of Custom Stalls (Aangepaste parkeerplekken maken) – Gebruikers kunnen door henzelf gedefinieerde afzonderlijke parkeerplekken ontwerpen en toewijzen aan parkeerplaatsen, zodat totalen of opgetelde percentages van gereserveerde parkeerplekken voor energiezuinige voertuigen met een lage uitstoot (elektrische voertuigen, hybride auto's en carpools) worden weergegeven of gerapporteerd.
  • Assigning Island Treatments (Eilandbewerkingen toewijzen) – Eilandbewerkingen (Concrete, Painted en Landscape) kunnen aan zowel standaardeilanden in ParkCAD als aangepaste gesloten vormen worden toegewezen (door op de software bepaalde laagnormen toe te passen). Deze oppervlakken worden afzonderlijk gerapporteerd voor elk type bewerking, waarbij het totale oppervlak van groenvoorzieningen binnen zowel het parkeerterrein als de locatie voor passieve waterafvoer en -opslag wordt vermeld.
  • Editing Stalls (Parkeerplekken bewerken) – Het plannen en ontwerpen van geschikte groenvoorzieningen binnen uw parkeerterrein door het gebruik van centrale stroken langs rijen met parkeerplekken of een zwevend 'stall back'-eiland binnen een rij met parkeerplekken (door parkeerplekken voor grote en kleine voertuigen te combineren) biedt extra ruimte voor het planten van bomen voor schaduw en om water binnen groenvoorzieningen vast te houden.
  • Design Manager – Door Design Manager-iteraties tijdens de vroege ontwerpfasen op te slaan en te vergelijken, kunnen gebruikers nagaan waar verbeteringen zijn aangebracht of kunnen worden aangebracht om de duurzaamheid van het ontwerp voor parkeerplaatsen en of parkeergarages en de periferie van het terrein te vergroten.
Voordelen van ParkCAD

Verlaag uw kosten
Doordat u slechts een paar minuten in plaats van een paar uur nodig hebt om parkeerlay-outs te genereren, kunt u uw ontwerpwerkzaamheden sneller uitvoeren en bent u geen kostbare tijd kwijt met het aanpassen van parkeerlay-outs.

Ontwerp met vertrouwen
Geen zorgen meer over uw parkeerterrein of parkeergarage ontwerpen. Dankzij de intelligente functies van ParkCAD blijft de integriteit van uw ontwerpdimensies behouden en ontvangt u meldingen als u parkeerplaatsen creëert die niet aan vooraf gedefinieerde normen voldoen.

Verhoog uw efficiëntie
Met ParkCAD kunt u op eenvoudige wijze snel en direct wijzigingen aanbrengen in verschillende elementen van parkeerplaatsen. Maak en bewerk verschillende parkeerlay-outs met krachtige functies waarmee waardevolle parkeerruimte wordt geoptimaliseerd.

Krijg veel meer gedaan
Parkeercomponenten en rapporten worden gedurende de levenscyclus van het project opgeslagen en dynamisch bijgewerkt. Daardoor kan ParkCAD worden gebruikt van de eerste tot en met de laatste planningfase en tijdens de bouwfase.

Trainingsmogelijkheden ParkCAD

Parkeerplaatsen ontwerpen als een professional? De ParkCAD-training helpt u op weg. U leert hoe u de vele ontwerpfactoren van locaties het beste kunt incalculeren, waaronder de omvang, het doel en het aantal voertuigen waaraan plaats moet worden geboden. Maak een keuze uit stapsgewijze trainingshandleidingen, door instructeurs geleide onlinecursussen of zelfs een klassikale cursus op locatie. Klik hier voor meer informatie over trainingsmogelijkheden voor ParkCAD..

--------------------------------------------------->